Historisch onbenul

Historisch onbenul….sommigen menen dat je bij hedendaagse conflicten de geschiedenis niet moet betrekken. Waarom niet? geschiedenis speelt bij conflicten veelal een belangrijke hoofdrol. Wie een conflict begrijpt, kan er iets aan doen. Ik denk bijvoorbeeld ook aan het conflict in Joegoslavië waarin veldslagen uit de Middeleeuwen nog naarvoren werden gehaald om groepen mensen te motiveren tot de strijd.

Nu zitten we in onze maag met IS maar heeft ooit iemand zich weleens afgevraagd wat de basis is van Al Quaida en IS? Heeft nog nooit iemand begrepen dat deze bewegingen bezig zijn de eigen cultuur los te maken van die “verdomde” westerse cultuur die dag na dag en jaar na jaar werd opgelegd door het westen en…perverse dictators zoals Sadam Hussein en Assad?

Heeft nooit iemand begrepen dat tallozen in de woestijn het westen zagen als bondgenoot van deze psychotische mannen en…de mensen hadden gelijk want het westen sloot akkoorden met ze vanwege kleine eigen belangetjes. IS en Al Quaida zijn bewegingen die grote delen van de bevolking een nieuw bewustzijn geven, het bewustzijn dat ze tot hun grote genoegen niet behoren tot die verfoeide westerse maatschappij met z’n geld en seks. Het westen dat steun geeft aan een discutabel regime in Jeruzalem, dat bommen gooit op geloofs- en volksgenoten.

En u zitten we ook nog met Turkije met een onverwerkt verleden ten opzichte van Arabische volkeren waarover het land tot 1918 op absolute wijze de baas speelde. Turkije dat meent in één klap van IS en de PKK verlost te kunnen worden maar van een koude kermis thuis zal komen. De vijandschap onder Arabieren wordt nu opgebouwd en versterkt. Arabieren willen NOOIT meer een Turkse overheersing en…de Koerden, die zullen niet verslagen worden maar wel met een grotere mate aan wrok komen te zitten wat leidt tot meer aanslagen en bommen.

En welke politicus durft al deze achtergronden in zijn of haar beleid te betrekken? Ik hoor er niets van en dus is de kans zeer groot dat uit dit conflict een reeks van nieuwe conflicten voort zal komen, op basis van wrok en frustratie.

Advertenties

7 thoughts on “Historisch onbenul

  • Je lijkt me wel een slim iemand, daarom heb ik nog een paar simpele vragen. Hoe zit dat bv dan met al die jihad-gangers en hun ronselaars? Zijn dat ook allemaal verkapte zionisten?? En al die imams die ronselen voor IS in de door Saoedi-Arabië gefinancierde moskeeën, staan die ook allemaal onder supervisie van de Mossad en de CIA?? En dan de leider van IS zelf, die alle moslims wereldwijd al meerdere keren heeft opgeroepen naar het kalifaat te komen? Hoe moet ik dat zien? Is dat ook zo’n zionistisch trucje??
   En al die andere geloofsgenoten van u die aan die oproep gehoor geven, of openlijk ISIS steunen, spelen die ook allemaal dat zionistische spelletje mee??

   En hoe zit dat dan met premier Recep Tayyip Erdoğan, die stiekem ISIS steunt? Is Recep Tayyip dan heimelijk ook zionist?? En vertel me eens Yasmina, waarom zijn al die andere 28 islamitische terreur organisaties dan geen onderdeel van dat zionistische plan??

   Als moslimextremisten cq terroristenleiders zoals Osama Bin Laden zich uitsloven om hun profeet zoveel mogelijk na te bootsen in kleding en gedrag, ja zelfs in zijn manier van spreken, rustig en weloverwogen.

   Als de meest wrede clanleider van deze eeuw (ISIS-leider Abu Bakr al-Baghdadi) zelfs claimt een regelrechte nazaat van Mohammed te zijn. Als deze huidige Abu Bakr al-Bagdadi de naam van de eerste kalief (632-634) Abu Bakr heeft aangenomen en in zijn eerste preek van 4 juli in Mosoel, Al-Bagdadi de toespraak van zijn naamgenoot uit de zevende eeuw woord voor woord heeft opgenomen.

   De toespraak (waar gesuggereerd wordt dat het de stem is van Abu Bakr al-Baghdadi)), ‘We roepen jou op om wapens te dragen en te vechten waar je ook bent. De islam is nooit een religie van vrede geweest. Islam is de religie van het gevecht. Niemand moet geloven dat de oorlog die wij voeren de oorlog is van Islamitische Staat. Het is de oorlog van alle moslims, die Islamitische Staat aanvoert. Het is de oorlog van moslims tegen ongelovigen.’

   Als zijn veroveringsmethodes exact overeenkomen met die van Mohammed en zijn opvolgers ten tijde van de islamitische expansie 1400 jaar geleden.

   (Lees dan de gerenommeerde islamitische historicus Muhammad ibn Jarir at-Tabari (838-923) over de moord op 700 tot 900 gevangenen van de joodse stam Banu Qurayza in het jaar 627: “De profeet liet een grote kuil graven op de marktplaats van Medina en ging aan de rand zitten. Hij gaf het bevel om alle joden te kelen. Ook de jongens die tekenen van puberteit vertoonden.”)

   Als alle 29 islamitische terreurorganisaties streven naar een streng islamitische staat (met de sharia als leidraad) en een wereldwijd kalifaat. Als moslimextremisten, van elke willekeurige terreurgroep, met de zegen van Allah en koranverzen citerend, hun tegenstanders, mannen, vrouwen en kinderen de keel doorsnijden.

   Als de leden van de terreurgroep Boko Haram ( = Westers onderwijs is zondig) zich het recht toeëigenen om in drie aanvallen zeker 100 studenten te doden omdat hun onderwijs niet op islamitische basis stoelt. De groep Al Shabaab heeft aan één regeltje uit de koran genoeg: “Iedereen die niet leeft volgens de voorschriften van de profeet”, is in hun ogen vogelvrij..

   Vertel me dan eens Ferry, als dat alles niets met de islam te maken heeft, met welke duivelse ideologie heeft dat dan wel te maken??

   “Als iets eruitziet als een eend, zwemt als een eend, en kwaakt als een eend, dan is het waarschijnlijk een eend.”

   Laten wij ISIS onderwerpen aan de eendentest. Is ISIS als islamitisch te beschouwen?

   1. De organisatie noemt zichzelf ‘Islamitische Staat’.

   2. De organisatie krijgt geld van moslims en islamitische landen.

   3. Alle leden zijn moslims.

   4. De leden leven strikt volgens de islamitische sharia.

   5. De leden willen hun leven opofferen voor de islam, om volgens islamitische traditie als islamitisch martelaar in het islamitische paradijs te komen. Volgens die traditie zullen ze daar bediend worden door 72 maagden. Bovendien mogen de islamitische martelaren ook nog 70 familieleden aanwijzen om ook in het islamitische paradijs te komen.

   6. De leden halen hun inspiratie uit de koran.

   7. De organisatie wordt aanbevolen door (sommige) imams.

   8. De organisatie streeft naar een islamitisch kalifaat.

   9. Dat doet de organisatie door middel van jihad, de islamitische heilige oorlog.

   10. De organisatie strijdt daarom tegen niet-moslims, ook burgers, die gedood mogen worden.

   11. De leden worden geworven door moslims.

   12. De leden roepen voortdurend ‘Allah Akbar’ (Allah is de grootste).

   ISIS blijkt dus op maar liefst twaalf punten islamitische karaktertrekken te hebben. Dat betekent: ISIS is volledig geslaagd voor de eendentest. Overigens voldoen alle moslimfundamentalistische organisaties aan bovenstaande twaalf punten. Al-Qaida, Boko Haram, Al-Shabaab, de Moslim Broederschap, ISIS of Hamas; het maakt niet uit.

 1. Over een historische onbenul gesproken. Om de onrust in het MO te begrijpen moet je terug naar het begin van de islam,haar vroege ontstaansgeschiedenis en de complete levensloop van Mohammed kennen. Wie die geschiedenis kent, herkend onmiddellijk ISIS als een puur islamitische creatie, die handig gebruik heeft gemaakt van de chaos die daar door het westen en de VS inderdaad is gecreëerd. ISIS is een voortzetting van Mohammed en zijn opvolgers en het herstel van het laatste Kalifaat, het Ottomaanse Rijk dat in WOI werd geëlimineerd.door de Britten. De islam stelt imperiale eisen, de islam is geprogrammeerd om te overheersen. De nieuwe landkaart va ISIS is niet het einde. Zij is slecht het begin van een nieuw tijdperk voor de islam, of dat zal lukken is een tweede. https://zwetsmajoor.wordpress.com/2015/08/02/waar-komt-die-vervelende-islamofobie-toch-vandaan/

   • Die onnozele opmerkingen van u over de islam zijn werkelijk uniek. Onverbeterlijk. Na 1400 jaar islam nog steeds een chaos in het MO dankzij het westen. Onder welke steen bent u vandaan gekropen? Hier een commentaar van een Turks ex-moslim:. “Wat je eerst en vooral over de islam moet weten is dat je als buitenstaander, niet-moslim of christen, atheïst of boeddhist, Jood of wat dan ook als vogelvrij wordt beschouwd. Alle moslims hebben het “recht” om je te doden, te verkrachten, al je bezittingen te nemen , je land, je geld en noem maar op… Ze halen dit “recht” uit het boek van hun geloof, de koran. Met andere woorden, ze halen dit “recht” uit de kern van hun geloof, de theologie van de islam. Bron: http://paperboatsofpoetry.blogspot.nl/2015/02/turkse-dichter-en-ex-moslim-de-islam.html?spref=tw

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s