MH 17 en randdebielen

Gisteren was het randdebielendag in de VN  Dat komt geregeld voor. De ene keer gaat het over Zwarte Piet, gisteren ging het over de MH 17 en de vervolging van de daders. Het was de meest stupide vertoning aller tijden, voornamelijk bedoe;d om aan de gemiddelde burger te laten zien wat een brave, welwillende ministers en politici wij toch hebben in het “vrije” westen.

Over één ding zijn we het eens: de hele toestand met de MH17 is een drama, vooral voor de nabestaanden en andere direct betrokkenen. Des te verwerpelijker is de schandalige manier waarop ermee wordt omgegaan. De hele zaak wordt tot inzet gemaakt van een spelletje poker of liever nog: Russisch Roulette! De op het oog zo braaf schijnende politici hebben een project opgezet via de MH 17 dat heet “Rusje pesten” terwijl het hele conflict tussen Oekraïene en Rusland nog niet eens is afgelopen. Middenin het wespennest van dit conflict, opzettelijk aangewakkerd door de EU, wordt dan nog een nieuw wespennest gestoken…de vervolging van de daders.

Eerst die dan maar eens.

De daders

Het drama met de MH17 kan diverse oorzaken hebben gehad, technisch en politiek. We zetten de meest waarschijnlijke want er zijn er nog een paar andere, nog smeriger en ingewikkelder mogelijk.

1. De Oekraïense rebellen hebben het gedaan omdat ze niet met dit soort wapens om kunnen gaan. Technische sukkeligheid dus. Zeer waarschijnlijk.

2. De Oekraïense regering heeft het laten doen om de rebellen/de Russen de schuld te kunnen geven. Ook zeer waarschijnlijk.

3. De Russen hebben het gedaan. Onwaarschijnlijk want welk doel zou het kunnen dienen?

4. EU/VS hebben er opdracht toe gegeven om de rebellen/Russen de schuld te kunnen geven. Matige mate van waarschijnlijkheid.

Het onderzoek

In de afgelopen vele maanden is er onderzoek gedaan met steeds armoedige, rommelige kleine beetjes van uitkomsten. Dat is logisch. Het territoriale/diplomatieke conflict loopt nog steeds volop en het onderzoeken wordt dus voortdurend tegengewerkt maar ook gemanipuleerd, door alle betrokken partijen. Men wil er gewoon als meest respectabele en onschuldige partij uitkomen. De sfeer voor gezamenlijk onderzoek is ver te zoeken. Van beide kanten wordt alles op alles gezet om de andere partij verdacht te maken en negatief af te schilderen.

De logica gebiedt te zeggen dat een echt neutraal en positief onderzoek pas mogelijk is als het onderliggende conflict met instemming van alle betrokken partijen is afgesloten. Dan pas ka er samengewerkt worden. Zelfs de uiterst partijdige aanpak van oorlogsmisdadigers na WOII, de bombardeerders van Dresden en Leipzig kwamen nooit voor de rechter, vond pas plaats nadat het conflict was beëindigd. Een andere aanpak is onmogelijk en vruchtenloos.

Gevolgen

De gevolgen zijn vooral voor de nabestaanden en direct betrokkenen. Zij zullen geen bevredigend effect zien van een onderzoek maar wel steeds de verzekering krijgen dat er “alles” aan wordt gedaan. Zo worden zij permanent en doelbewust in het onzekere gehouden en krijgen zij minder kans zich los te maken van dit verschrikkelijke menselijke drama. Het zou al bijna wenselijk worden om alle betrokken politici een ste berechten voor hun totaal schandalige en immorele aanpak van zaken.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s