Oekraïene zoekmachine

Gisteren hoorde ik dat de EU zo maar even 11 miljard in de bodemloze schatkist van Oekraïene stort. Geld geven aan een land dat aan een hevige interne strijd onderhevig is, dat is net zoiets als geld op de brandstapel gooien.En onze zuinige Jeroen D van de EuroTroep gaat daarmee akkoord nadat hij Griekenland een paar miljard uit de handen heeft gerukt. Zo doen wij dat dus. En nu maar hopen dat die Oekraïense “democraten” zich aan de afspraken houden, anders moet ik binnenkort nog een energiecentrale aan de Don opkopen. Pffff! Sommigen vragen zich af waarom het geld niet gaat naar de mensen die zorg nodig hebben maar dat is nog niet eens het belangrijkste.

Welke gek heeft dit bedacht? Het is niet eens een vorm van ontwikkelingshulp maar meer een ondersteuning van de wapenwedloop in een land dat nooit een eenheid kan worden. De grens tussen Oost-Oekraïene en Rusland is gemakkelijker te passeren dan de Don. Gewoon, omdat Oost en West niets met elkaar te maken hebben en ook niet willen hebben.

Natuurljjk: de afspraak is dat de Oekraïeners die elf miljard besteden in de EU en aangezien er altijd vervolgopdrachten aan die uitgaven zitten, krijgen we dan ook weer een heleboel extra geld binnen uit dat land, totdat het is uitgeput. Overigens zal vooral de westerse wapenindustrie ervan profiteren en de boeren in de EU krijgen de lasten te dragen vanwege de sancties van Rusland. En dan heb ik het nog niet eens over de bijna opzettelijke verhoging van de oorlogsdreiging door deze diepgaande inmenging in een gebied waar Rusland maar al te graag de boventoon wil spelen. We mogen blij zijn als de elf miljard niet leiden tot bommen op ons dak. Overigens, de groep volgevroten, aandeelhoudenden vetzakken met een hersengebrek al dan al lang naar het o zo vriendelijke Noord-Amerika zijn vertrokken, met de bionnenzakken vol biljetten. “Oekraïene zoekmachine….elf miljard verdwijnseld”, fluisterde Harry Potter.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s