VN stimuleren racisme

Er is een goed Nederlandse uitdrukking ‘je doel voorbijschieten’. Je spant je daarbij zo verschrikkelijk in om een bepaald doel te bereiken maar jaagt daarbij tallozen tegen je in het harnas en zo bereik je het tegendeel van wat je wilt.

Dat nu is er aan de hand met de protesten tegen Zwarte Piet en de inmenging van de VN in deze binnenlandse aangelegenheid. De mensen die weerzin hebben tegen de bestaande vorm van Zwarte Piet, zitten vooral te worstelen met een innerlijk, psychisch probleem. Het probleem is niet maatschappelijk want al vele tientallen jaren wordt Zwarte Piet vooral gezien als kindervriend en grappig maatje van Sinterklaas en niet als verachtelijk symbool van de slavernij.

Door nu het accent te leggen op persoonlijk ervaren gevoelens van minderwaardigheid die geopenbaard zouden zijn in de figuur van Zwarte Piet, wordt bij veel mensen een anti-gevoel opgeroepen en zelfs gestimuleerd. De inmenging van de VN in de zaak verergerd dit soort gevoelens verder en zo schieten degenen die een ZwartePiet/slavernijtrauma ervaren hun doel voorbij. Het racisme wordt naar een toppunt gevoerd. Daar komt bij dat er van buitenaf steeds meer mensen met een andere cultuur het land binnenkomen. Persoonlijk heb ik daar helemaal niets op tegen maar…het is verstandiger om in zo’n periode de cultuur van de zittende bevolking ongemoeid te laten. Wie daaraan frutselt, wekt de indruk te willen domineren en dat gevoel wordt toch al versterkt door sommige politieke groeperingen

Beter ware het geweest als de mensen die met een trauma zitten, al dan niet met professionele hulp, moeite hadden gedaan in het reine te komen met het verleden en met het leven van hun voorouders. Dat was voor alle partijen het beste geweest. Daarmee is geen woord goedgepraat van slavernij in het verleden. Overigens valt te bedenken dat slavernij niet uitsluitend mensen heeft getroffen met een donker getinte huid. Slavernij heeft overal ter wereld altijd bestaan en bestaat nog steeds. Overmatige aandacht voor de slavermij die Afrikanen in het verleden heeft getroffen, verdoezelt de slavernij van het heden.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s