Beeld van de democratie

Geert Wilders, Marine le Pen, Pegida, UKIP, Trump, zij weten allemaal een verschrikkelijk beeld op te hangen van moslims en de Islam. Dat doen zij door de positieve verhalen uit de Islam en de Koran weg te laten en alleen de verschrikkingen te vermelden. Nu zijn er in elk heilig boek verschrikkelijke teksten te vinden, ook in de Bijbel. Dat laatste bleek kortgeleden weer eens uit een tv programma van Is Normaal.

Nu is hetzelfde mogelijk met democratie. Hoe zou ik als Iraaks of Syrisch of als Afghaans jongetje aankijken tegen de wersterse democratie? Langzaamaan breek thet volgende beeld door:

 

De westerse democraten zijn mensen met een ontstellend grote bek over alles en iedereen, ze vreten zichzelf vet omdat ze teveel te vreten hebben. Ze hebben hun geloof verloren en ruilen alles in voor geld. Ze schieten kinderen dood, bombarderen ziekenhuizen en trappen deuren in. Als je niet voldoet aan hun wereldbeeld, vallen ze je land binnen en vermoorden en verkrachten ze je burgers. Als je vlucht voor hun bommen, zijn ze te beroerd om je als vluchteling op te vangen en schelden ze je uit. Het kan ook zijn dat ze een deal sluiten met de afschruwelijke dictator die je land bestuurt. Dat gebeurt als het die democraten beter uitkomt. En toch….bieden ze ons de democratie aan als iets waar je naar uit moet kijken.

Wel verfrissend toch, zo’n kijk op onze perfecte samenleving?

 

 

Advertenties

3 thoughts on “Beeld van de democratie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s