Als ik premier word

Het wordt tijd om duidelijk te zijn. Als ik premier word, gaan de zaken een volledig andere keer nemen.

 

  1. De vluchtelingen

Iedereen mag het land binnenkomen en zich vestigen maar niet altijd als vluchteling. Wie “economische” vluchteling is, zal geen gebruik mogen maken van de voorzieningen voor politieke of soiale vluchtelingen. Elke vluchteling krijgt binnen een week, na registratie, de verplichting een cursus Nederlandse taal en cultuur te volgen. De begeleiding bij het vinden of scheppen van werk begint onmiddellijk. Niemand zal nietsdoend in een opvangcentrum zitten. Wie zich misdraagt, moet daar de gevolgen van dragen maar niemand wordt teruggestuurd want dat werkt niet. Daar komen alleen maar onzichtbare “retourders” van.

2. Bestuurlijke prioriteiten

Zorg, onderwijs en cultuur worden bestuurlijke prioriteit. Daarna volgen politie en andere hulpdiensten. Defensie wordt geminimaliseerd en Nederland neemt in beginsel geen deel meer aan internationale acties. Voor zorg, onderwijs en cultuur komen nieuwe, uitgebreide programma’s met een vernieuwende basis. De plannen liggen al klaar en ik zal ze ook op internet zetten.

3. Het belastingstelsel wordt volledig veranderd. In beginsel blijven alleen inkomsten- en vermogensbelasting over. BTW e.d wordt afgeschaft.

4. Veiligheid

Veiligheid is belangrijk maar mag nooit een bedreiging voor de vrijheid gaan vormen. De laatste jaren besteedt de overheid relatief veel teveel geld en aandacht aan veiligheid. Buitenlandse veiligheidsdiensten krijgen in Nederland geen zeggenschap.

5. Drugs en alcohol

Alle drugs worden vrijgegeven maar….zijn alleen verkrijgbaar via gespecialiseerde winkels, de huidige coffeeshops. Daardoor bespaart de overheid behoorlijk, bovendien kan ze normale belastingen heffen op de handel in drugs. Alcohol is in de toekomst alleen verkrijgbaar bij de slijter. Het bespaarde en ontvangen geld wordt besteed aan vluchtelingen en de genoemde bestuurlijke prioriteiten. Er komt wel een duidelijk programma voor jongeren datwijst op de risisco’s van drug- en drankgebruik.

 

 

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s